Avalanşă de pacienţi la ortopedia spitalului tecucean

dec. 18th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Sezonul alb a poposit la Tecuci cu bune şi cu rele, cu bucurii pentru cei mai mici, care au făcut oameni de zăpadă şi adevărate întreceri de sănii, dar şi cu evenimente mai puţin plăcute, ai căror protagoniști au fost în special bătrânii. În ultimele zile la Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci au fost înregistrate nu mai puţin de 20 de cazuri de fracturi, pacienţii având vârste cuprinse între 58 şi 73 de ani. Ortopedul Claudiu Emanuel Zară efectuează intervenţii „la foc continuu” încă din zorii zilei.

aluneca pe gheata  Avalanşă de pacienţi la ortopedia spitalului tecucean

„Încă de la primele ore ale dimineţii am intrat în sala de operaţii şi încă mai am de efectuat o intervenţie chirurgicală la o fractură de pumn. Cazurile sunt multiple, majoritatea datorate alunecării pe gheaţă, iar ponderea o reprezintă fracturile de col femural. Cea mai mare parte a pacienţilor sunt persoane adulte, trecute de prima tinereţe, care nu mai au o mobilitatea foarte bună, iar orice dezechilibru îi aduce pe patul de spital. Având în vedere afluxul de cazuri din ultimele zile, precum şi prognoza meteo, ne putem aştepta şi în continuare la un număr crescut de pacienţi cu diverse fracturi datorate alunecării pe gheaţă. Ideal ar fi ca bătrânii să îşi ia măsuri de precauţie în momentul în care se hotărăsc să se deplaseze de la domiciliu, astfel încât să nu ajungă la spital”, a precizat Claudiu Emanuel Zară, medic ortoped.

Pacienţii nu sunt doar din Tecuci, ci şi din mediul rural, multe fiind gospodine grăbite să îşi termine toate pregătirile pentru apropiatele sărbători de Crăciun.

Sursa: http://bit.ly/V4tKKd

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal