Beat mort, a dat foc la utilaje agricole de 54.000 de euro

mai 30th, 2011 in sectiunea Ultimele stiri.

Un paznic a fost trimis în judecată pentru distrugere în formă calificată după ce a distrus prin incendiere exact bunurile pe care fusese pus să le păzească. Maricel Ionaşcu (35 de ani) asigura paza unor utilaje agricole aparţinând SC Ivas Agro SRL Lieşti de trei luni de zile, iar pe 8 ianuarie 2011 fratele său i-a adus mâncare şi băutură care ar fi trebuit să îi ajungă pentru cel puţin o săptămână.

Bărbatul a băut însă cei 1,5 litri de ţuică şi doi litri de vin în doar câteva ore, după care, sub influenţa alcoolului a găurit cu o sabie pereţii interiori ai barăcii destinate paznicului. Apoi a aşezat paie, lemne şi anvelope uzate în jurul unui tractor „John Deere”, a unei rulote auto şi a unei instalaţii de erbicidat, a căror valoare totală depăşeşte 54.000 de euro.

Utilajele agricole au ars complet, chiar dacă un localnic a observat flăcările şi a anunţat pompierii şi poliţiştii din comună.

Maricel Ionaşcu a fost găsit a doua zi pe malul unui lac din apropierea fermei, mahmur şi incoerent după beţia din seara precedentă. După ce şi-a revenit, el a recunoscut că a incendiat bunurile, dar nu a putut spune de ce.

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul, Maricel Ionaşcu fiind trimis în judecată pentru distrugere în formă calificată, faptă pentru care riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

„Imediat după săvârşirea faptei, Maricel Ionaşcu a dispărut de la domiciliu”, ne-a declarat procurorul Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal