Camerele Agricole, la picioarele mosierilor …

apr. 6th, 2011 in sectiunea Ultimele stiri.


Pedelistii vor sa puna agricultura la picioarele marilor proprietari de terenuri prin modificarile pregatite la Legea Camerelor Agricole. Presedintii Camerelor Agricole Judetene ar urma sa fie alesi doar dintre marii proprietari de terenuri sau de exploatatii zootehnice. Printre modificarile dorite de pedelisti se mai afla angajarea la noile Camere doar a personalului contractual, care poate fi concediat oricand daca nu este pe placul sefilor. Micii agricultori ajung bataia de joc a politrucilor pedelisti din Ministerul Agriculturii. Ultimele modificari pregatite la Legea Camerelor Agricole ii pun pe micii fermieri la dispozitia marilor proprietari de terenuri. Doar fermierii care detin cateva sute de hectare de teren sau mari exploatatii zootehnice vor avea dreptul de a fi alesi la conducerea Camerelor Agricole Judetene, institutii care vor decide viitorul agriculturii. Aceste modificari ar urma sa faca parte dintr-un act normativ ce va fi promovat in zilele urmatoare de catre ministrul Agriculturii. Acestia ar urma sa fie alesi daca sunt ingineri agricoli cu o vechime de minim cinci ani. Nu in ultimul rand, functionarii din Camerele Agricole ar urma sa fie doar personal contractual. Altfel spus, angajarile se pot face „pe ochi frumosi“ iar concedierile depind de bunavointa sefilor.

Bani pentru campanie

Miza politica a alegerilor pentru Camerele Agricole pare sa-i fi orbit pe sefii pedelisti. Camerele sunt vazute de sefii PDL doar ca un instrument de manipulare a taranilor care trebuie sa aduca voturi pentru pedelistii cazuti in dizgratia romanilor dupa doi ani de guvernare falimentara. PDL-istii au selectat persoane la nivelul localitatilor care sa se ocupe de pregatirea listei candidatilor la alegeri si a sustinatorilor. Fiecare astfel de „organizator“ se pare ca va avea si o suma de bani pe care sa ii foloseasca in convingerea alegatorilor. Potrivit legii Camerelor Agricole, aceasta institutie trebuie sa stabileasca colegiile zonale, respectiv ce localitati vor fi arondate camerelor agricole locale.

Cine voteaza pentru Camerele Agricole

Potrivit calendarului initial, taranii vor fi chemati la urne in perioada urmatoare pentru a stabili conducerile Camerelor Agricole zonale. Teoretic, pana la inceputul lunii mai ar trebui sa fie organizate alegeri in fiecare localitate pentru desemnarea fermierilor care vor face parte din Camerele Agricole zonale.
Vor participa la vot fermierii care se afla in baza de date a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, a ocoalelor silvice private. Acestora li se adauga membrii asociatiilor, sindicatelor, patronatelor din agricultura si domeniile conexe.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal