Caravană umanitară a M.A.I. în localitățile gălățene afectate de inundațiile din septembrie

dec. 10th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

În pragul sărbătorilor de iarnă, Ministerul Afacerilor Interne a desfăşurat, sâmbătă, o acţiune umanitară în judeţul Galaţi – în patru dintre localităţile grav afectate de inundaţiile din luna septembrie.

În spiritul solidarităţii şi al omeniei, în urma unui apel umanitar iniţiat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, angajații au donat bani pentru ajutorarea copiilor din familiile greu încercate. Din cei peste 65.000 lei donaţi, au fost achiziţionate haine şi rechizite pentru copii şi bunuri pentru cinci şcoli din patru localităţi.

donatie2  Caravană umanitară a M.A.I. în localitățile gălățene afectate de inundațiile din septembrie

Elevii şcolilor din localităţile Cuza Vodă, Suhurlui, Costache Negri şi Cudalbi au primit în dar, la o zi după Sărbătoarea Sfântului Nicolae, table şcolare, echipamente sportive, rechizite, calculatoare, imprimante şi videoproiectoare. În plus, au fost donate 300 de cărţi pentru refacerea fondului de carte al bibliotecii din comuna Costache Negri, distrusă de ape. Volumele provin din Rezerva Naţională de Publicaţii a Bibliotecii Naţionale a României şi din donaţiile cadrelor M.A.I.

În cadrul acţiunii umanitare, peste 200 de copii au primit din partea lucrătorilor M.A.I. pachete cu haine şi rechizite.

Caravana umanitară a ajuns la ora 11:00 în localitatea Cuza Vodă, la ora 12:00 în comuna Suhurlui, la ora 13:30 în localitatea Costache Negri, acțiunea încheindu-se în jurul orei 14:45 în comuna Cudalbi.

Acțiunea de sâmbătă a fost cel de-al doilea demers umanitar desfăşurat în jud. Galaţi de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, care la începutul anului şcolar au donat rechizite şi dulciuri pentru copiii din familiile afectate de inundaţii.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal