Case distruse de furtună la Drăguşeni

mai 24th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

>

Potrivit situaţiei centralizate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a fenomenelor meteorologice de mare intensitate, semnalate local (precipitaţii şi intensificări mari de vânt) pe parcursul serii de joi, 23 mai, s-au înregistrat mai multe pagube.

În localitatea Drăguşeni, a fost distrusă integral o locuinţă, alte 29 de case şi patru anexe gospodăreşti fiind afectate parţial. Ca urmarte a căderilor de copaci pe liniile de înaltă tensiune, alimentarea cu energie electrică a fost fost afectată în 14 localităţi: Moscu, Băneasa, Lunca, Buzenchi, Suceveni, Fundeanu, Drăguşeni, Nicopole, Stoicani, Chiraftei, Coinagi, Balinteşti, Jorăşti, Pochişcani. Este vorba mai exact despre 76 de deranjamente individuale şi patru colective, fiind afectate 53 de posturi de transformare.  Patru echipe ale Electrica lucrează la această oră la remedierea avariilor. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestor fenomene.

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a  plecat în această dimineaţă către zona afectată, pentru evaluarea situaţiei la faţa locului.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal