Cei mai buni de la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci au câştigat

dec. 5th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Elevii tecuceni din cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci au primit primele daruri cu puţin înainte de a ajunge Moş Nicolae, iar acest lucru a fost posibil datorită seriozităţii cu care au tratat concursul pe teme rutiere „Viaţa are prioritate”. La evaluarea finală a concursului au participat doar jumătate din elevii înscrişi iniţial, 53 la număr, şi doar trei dintre aceştia au urcat pe podium. Proiectul „Viaţa are prioritate”, organizat de Şcoala de şoferi Scatec în parteneriat cu Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, a reprezentat un proces instructiv-educativ la care s-au înscris peste 100 de elevi şi care s-a finalizat cu un concurs cu miză atractivă.

„Deşi sunt doar trei elevi care au urcat pe podium, câştigători au fost toţi participanţii, cu toţii fiind premiaţi cu 150 lei. A fost un concurs în care elevii şi-au însuşit cunoştinţe temeinice, teoretice şi practice, iar noi, împreună cu organizatorii, îi felicităm şi le dorim să se bucure de rezultate şi sărbători fericite”.

Cei trei finalişti ai concursului au fost Sorin Purice – locul I, care a obţinut punctajul maxim, Petru Cezar Bunescu – locul II cu 25 de puncte şi Sofia Ciorîţă – locul III. Departajarea nu a fost una simplă deoarece a fost nevoie de o probă de baraj pentru a se stabili primele două locuri. Câştigătorii au primit premii consistente: locul I – şcolarizare gratuită pentru categoria B, locul II a primit contravaloarea părţii teoretice pentru categoria B, iar locul III – contravaloarea părţii practice. Premiile au fost înmânate câştigătorilor în prezenţa directorului C.N.A.E., Mihaela Andronache, profesorului coordonator Tincuţa Alupoiei Iacob, directorului Şcolii de şoferi Scatec – Mircea Diaconiţă şi secretarului Valerica Lazăr.

„Am constatat că elevii sunt stimulaţi de competiţie şi rezultatele sunt foarte bune. În momentul când vin la scoală ei sunt pregătiţi din punct de vedere teoretic, iar noi nu facem altceva decât să şlefuim ceea ce au deja construit. Deşi la un moment dat mă gândeam să renunţ la acest proiect, faptul că elevii întreabă când va fi următorul concurs mă face să continui. Noi, cei cu experienţă, trebuie să facem eforturi să pregătim generaţiile viitoare, dacă vrem să avem siguranţă. Din ianuarie vom continua pregătirea rutieră cu Grupul Şcolar industrial Tecuci şi Liceul „Ovid Caledoniu”. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în concurs şi să aibă parte numai de reuşite”, a încheiat Mircea Diaconiţă.

Sursa: http://bit.ly/11DDVbf

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal