Chirii mai mici cu 20% pentru pieţarii tecuceni

nov. 27th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

În fiecare an în sezonul rece comercianţii tecuceni beneficiază de o serie de reduceri oferite de administraţia pieţelor, la închirierea spaţiilor comerciale şi a meselor, astfel încât traversareaa lunilor de iarnă, când comerţul nu este extrem de profitabil, să nu fie o povară. În anii anteriori reducerea chiriilor era „practicată” pe perioada a trei luni de zile, în intervalul ianuarie-martie, reducerea fiind de 30% din valoarea chiriei. Anul acesta însă, odată cu schimbarea directorului, s-a schimbat şi „politica” reducerilor.

„După ample dezbateri s-a ajuns la concluzia că cea mai bună metodă de sprijinire a comercianţilor în lunile de iarnă este reducerea chiriilor pe spaţii cu 20% şi nu pe o perioadă de trei luni ca până acum, ci pe o perioadă de cinci luni. De această reducere vor beneficia doar acei comercianţi, societăţi sau persoane fizice care sunt cu chiriile la zi. Cei care au restanţe nu vor intra în această „campanie” a reducerilor pentru că mi se pare anormal ca cei care sunt rău platnici să fie sprijiniţi alături de cei care chiar fac eforturi pentru a fi cu chiria la zi. Repet, şi nu este o glumă, de această reducere de 20% vor beneficia doar chiriaşii cu chiriile la zi. Prin această măsură intenţionăm să sprijinim pe cei ce muncesc şi vor să muncească, nu încurajăm pe cei ce nu respectă prevederile contractuale şi nu îşi respectă nici măcar colegii, oamenii din jurul lor”, a precizat Daniel Grosu, directorul SC Pieţe Zone verzi SA.

De la 1 noiembrie chiriaşii spaţiilor comerciale şi meselor aflate în administrarea Pieţei vor plăti cu 20% mai puţin la chirie, până la 1 aprilie. Prin această măsură comercianţii vor avea cheltuieli mult mai mici şi nu vor mai avea motiv să mărească excesiv preţurile la legume şi fructe.

[adrotate banner=”7″]

Sursa: http://bit.ly/QIuMMy

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal