Cudalbi: O profesoară de franceză şi-a omorât bebeluşul, apoi s-a spânzurat

ian. 20th, 2012 in sectiunea Ultimele stiri.

Un cadru didactic de la Liceul Industrial din Tecuci şi-a omorât fetiţa în vârstă de trei luni după care s-a spânzurat. Femeia, în vârsă de 31 de ani, nu suportat să îşi lase pradă suferinţei pruncul care se născuse bolnav.

Tragedia petrecută în casa soţilor Maria şi Toader Mistreanu din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, în noaptea de miercuri spre joi, a lăsat fără cuvinte întreaga comunitate.

Fiica celor doi, Constanţa Lazăr (31 ani), pe care sătenii o ştiau drept o femeie liniştită, echilibrată şi un cadru didactic devotat a devenit peste noapte o criminală care a ales, la rândul său, să îşi încheie socotelile cu viaţa.

Oroarea petrecută în gospodăria părinţilor femeii nu fusese prevestită de niciun semn, spun apropiaţii fostei profesoare, mai ales că aceasta era extrem de fericită alături de soţul ei şi îşi dorise extrem de mult un copil, căruia i-a şi dat naştere în luna octombrie 2011. Maternitatea nu i-a oferit însă satisfacţiile scontate, ci a aruncat-o în ghearele disperării.

Imediat după aducerea pe lume a fetiţei pe care a botezat-o Maria Nastasia, Constanţa a aflat că bebeluşul ar fi avut un virus care i-ar fi putut provoca grave probleme de sănătate. Vestea a făcut-o pe proaspăta mămică să se simtă vinovată, culpabilizându-se pentru starea bebeluşului şi pentru că soţul ei ar fi putut fi nefericit din această cauză.

„Miercuri după-amiază, femeia a venit de la Tecuci, unde se stabilise cu soţul, la părinţii ei, la Cudalbi. I-a spus mamei sale că vrea să îi facă baie copilului şi i-a cerut să îi încălzească apă. Mama i-a îndeplinit rugămintea, i-a dus oalele cu apă fierbine într-o cameră şi a lăsat-o singură. Azi-dimineaţă (n.r. ieri), mama a ieşit în curte şi a găsit-o pe fiica sa spânzurată într-un şopron din fundul curţii, iar pe nepoată, înecată în balia în care ar fi trebuit să i se facă baie”, explică comisarul-şef Ştefan Căpătan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale.

În urma sa, Constanţa Lazăr a lăsat un bilet prin care le explică părinţilor ei motivele care au împins-o la acest gest. „În bilet a scris că îi pare rău, că se simte vinovată de boala copilului şi spune că soţul ei poate să îşi refacă viaţa”, completează comisarul-şef Căpătan.

Satul, şocat de gestul femeii

Vestea despre cele întâmplate în casa familiei Mistreanu s-a răspândit ca focul în comuna Cudalbi, oamenilor nevenindu-le să creadă că tânăra pe care o ştiau de când era mică şi care le-a fost profesoară copiilor lor a fost în stare de un asemenea gest.

Nici măcar rudele nu puteau da prea multe explicaţii, iar părinţii erau în stare de şoc.

„M-au sunat dimineaţă să îmi spună că nepoata este decedată. Nu ştiu de ce a făcut asta. Suntem uimiţi şi distruşi. Am fost la nuntă la ea, acum doi ani. Nu ştim să fi avut probleme cu copilul. Ea cu soţul stăteau la Tecuci, ştiam că erau bine”, ne-a spus Nistor Mistreanu, unchiul Constanţei.

Trupurile neînsufleţite ale femeii şi bebeluşului au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, anchetatorii dorind să afle cât mai repede indicii despre posibilele afecţiuni ale bebeluşului, care le-ar putea descifra misterul tragediei.

„Şi-a dorit enorm copilul”

Constanţa Lazăr era pofesoară de franceză, lucrând înainte de căsătorie, timp de trei ani, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Cudalbi. Cadrele didactice au numai cuvinte de laudă la adresa ei, fiindu-le unora mai întâi elevă, iar mai apoi colegă la catedră.

„Era un om sociabil şi foarte liniştit, la locul lui. Nu pot să cred că s-a întâmplat, pentru că ştiu că şi-a dorit enorm de mult copilul şi era foarte fericită când a născut”, ne-a spus Georgeta Gradea, contabila şcolii din Cudalbi.

Că profesoara a vrut foarte mult să devină mamă ne confirmă şi conducerea Liceului Industrial din Tecuci, unde Constanţa Lazăr a lucrat până să intre în concediu prenatal.

„Vroia acest copil foarte mult, dar a avut nişte probleme în timpul sarcinii şi a stat mult în spital. Chiar în urmă cu câteva zile şi-a sunat o colegă care vrea să rămână însărcinată şi nu reuşeşte şi i-a spus că dacă nu poate, să nu se chinuie că nu se merită”, ne-a dezvăluit Lavinia Capmare, directorul Liceului Industrial din Tecuci. (www.adevarul.ro/locale/galati)

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal