De marti medicii de familie acordă din nou consulaţii

iun. 14th, 2011 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Medicii de familie au renunţat la protest, iar începând de astăzi ei eliberează reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi trimiteri.

Criza medicilor de familie a luat sfârşit, cel puţin deocamdată. Reprezentanţii Patronatului Naţional al Medicilor de Familie şi cei ai Asociaţiei Medicilor de familie l-au informat pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, că recomandă medicilor de familie să depună dosarele în vederea semnării contractelor. Acordul a fost confirmat de ambele „tabere”.

Astfel, începând de azi, toţi medicii de familie eleiberează reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi semnează trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate.

„Salut decizia medicilor de familie şi le mulţumesc pentru dialogul pe care l-am purtat în aceste săptămâni şi pentru faptul că au ales să se gândească în primul rând la pacienţii lor, aşa cum le-am solicitat în toate întâlnirile noastre. Sunt conştient că asistenţa medicală primară reprezintă un capitol important în sistemul de sănătate şi vom sprijini mai mult acest sector”, a declarat ministrul Cseke Attila, citat într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.
Doctorul Dumitru Mărăşescu, şeful patronatului medicilor de familie din Galaţi a confirmat că breasla pe care o reprezintă a „căzut la pace” cu Casa de Asigurări de Sănătate şi cu Ministerul. (sursa: Adevarul)

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal