Deseuri industriale gasite la Ghidigeni si Munteni

ian. 29th, 2009 in sectiunea Ultimele stiri. Comenteaza

În baza datelor detinute, ofiterii Serviciului de Investigare Fraude din cadrul I.P.J. Galati, împreuna cu procurori din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Galati si comisari ai Garzii de Mediu au actionat în zona comunelor Ghidigeni si Munteni din judetul Galati în vederea combaterii ilegalitatilor din domeniul protectiei mediului.

Cu aceasta ocazie în zona respectiva, în apropierea unor ferme zootehnice, au fost gasite îngropate în pamânt mai multe deseuri industriale. (n.r. nu e exclus ca aceste deseuri industriale sa fie ingropate si prin preajma Stadionului Tecuci)

Conform declaratilor primarului comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru: „poliţiştii şi comisarii de mediu au venit în localitate şi au decopertat porţiunea de pământ presupus infestată şi au luat probe, în vederea efectuării de analize”.

Primarul a mai spus că locul din care au fost luate probe se află pe proprietatea privată a unei ferme private, care se ocupă de creşterea porcilor, aflată la un kilometru şi jumătate distanţă de prima aşezare locuită, satul Gefu.
Rezultatul analizelor nu a fost, încă, făcut public, deşi autorităţile sunt îngrijorate ca nu cumva să fi fost contaminată şi pânza freatică

Actiunea continua pentru identificarea persoanelor vinovate si pentru stabilirea cantitatii si provenientei deseurilor. De asemenea, împreuna cu autoritatile competente se vor lua masuri pentru neutralizarea efectelor depozitarii acestor deseuri.

Nu sunt raspunsuri la “Deseuri industriale gasite la Ghidigeni si Munteni”

  1. anonim spune:

    si cu asta sa si finalizat… am inteles ca le-a dat o amenda… dar e jale ce e acolo… In Ghidigeni, numai daca treci cu masina prin acea zona aproape ca nu poti respira PUTE intr-un hal de nedescris. dar traim in roamnia si nu se va face nimic.

    poate totusi se va implica cineva si va curata acea zona …

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal