După ce i-a tras un glonţ în cap unui sătean, poliţistul pistolar de la Oancea va face 10 ani de închisoare

mai 4th, 2011 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Instanţa supremă a decis ca fostul adjunct al şefului de post din comuna gălăţeană Oancea să plătească familiei victimei şi daune de 55.000 de lei.

Poliţistul Teodoru Toader a fost trimis în judecată pentru omor calificat după ce acesta a împuşcat de şase ori un consătean, Ciprian Muşat, în luna august 2009.
Toader Teodoru a susţinut în faţa judecătorilor că a fost provocat de victimă, care îi ameninţase, cu bătaia şi chiar cu moartea, de mai multe ori familia.

Magistraţii de la Tribunalul Galaţi au considerat iniţial că există probe din care reiese că poliţistul a fost provocat. Teodoru Toader a fost condamnat la doar opt ani de închisoare, în condiţiile în care legea stipulează că pedeapsa minimă pentru omor calificat este de 15 ani.

Decizia judecătorilor a nemulţumit familia victimei, care a cerut majorarea pedepsei aplicate poliţistului, dar şi a daunelor morale şi materiale.

„Nu înţeleg cum s-a putut da o asemenea decizie când toate probele erau în favoarea victimei. Sunt probe clare că Ciprian Muşat a fost împuşcat în plină stradă chiar şi când nu mai avea posibilitatea să se apere”, ne declara, la acea vreme, Lăcrămioara Stavire, avocatul familiei victimei.

Curtea de Apel Galaţi a considerat ulterior că poliţistul nu a fost provocat şi i-a majorat pedeapsa la 10 ani de închisoare, în contextul în care victima a fost împuşcată de şase ori, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia, care a devenit definitivă la sfârşitul săptămânii trecute.

Magistraţii au majorat daunele materiale acordate familiei lui Ciprian Muşat de la 17.000 la 25.000 de lei, iar daunele morale de la 20.000 la 30.000 de lei.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal