Efecte ale furtunii din ultimele ore

Mar 23rd, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Din cauza vântului foarte puternic, în această dimineaţă, potrivit situaţiei centralizate de Electrica, erau 29 de localităţi afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică, parţial sau total (128 de puncte de transformare). Este vorba despre Băneasa, Braniştea, Buceşti, Buciumeni, Cosmeşti Vale, Cişmele, Coasta Lupei, Cuza Vodă, Drăguşeni, Fântâni, Fundeanu, Hânţeşti, Izvoarele, Lunca, Lupele, Mihail Kogălniceanu, Mălureni, Matca, Moscu, Movileni, Nicopole, Piscu Corbului, Slobozia Conachi, Smârdan, Smulţi, Tecucelul Sec, Tg. Bujor, Vânători, Vizureşti.

Permanent s-au aflat în teren 12 echipe de intervenţie ale Electrica, la ora 11.30 fiind numai 28 de puncte de transformare afectate, şi o singură localitate fără energie electrică – Buciumeni.

Vântul a provocat o serie de distrugeri, astfel: la Lieşti a fost afectat un acoperiş de casă; la Buciumeni a fost parţial afectat acoperişul Căminului Cultural; la Piscu – parţial afectat acoperişul Şcolii nr. 1 (corpul vechi); la Slobozia-Oancea, acoperişul şcolii parţial afectat; la Iveşti şi Griviţa, câte un copac căzut pe liniile de joasă tensiune; la Bălăşeşti, doi stâlpi de electricitate căzuţi au blocat un drum comunal; în municipiul Galaţi, un copac a căzut pe o maşină (în I.C. Frimu, pe strada Cluj).

Avertizarea Cod portocaliu a fost actualizată în această dimineaţă, judeţul Galaţi fiind până astăzi, la ora 17.00, sub atenţionare Cod galben de vânt, care poate atinge 75 km/h la rafală.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal