Elevii din Tecuci au făcut furori la Festivalul Național „Prietenii Muzicii” de la Iași

feb. 13th, 2012 in sectiunea Ultimele stiri.

Cei patru componenți ai delegației tecucene au ocupat locurile 1 la categoriile la care au participat în festival. Elevii din Tecuci au „săltat” și Marele Premiu al Festivalului ieșean.

Vineri şi sâmbătăa avut loc, pentru prima oară la Iaşi, Festivalul de interpretare pian „Prietenii Muzicii”, în organizarea Fundaţiei Culturale „Pro Piano România” – sediul Bucureşti, coordonată de Stela Avesalon.

La această competiţie s-au înscris şi patru elevi pregătiţi de profesorii Olimpiu Zăgrean şi Alexandra Manolache de la Clubul Copiilor din Tecuci: Adrian Top, Eduard Chiriac, Luiza Gao și Bogdan Trandafir.

Concursul se adresează tinerilor pianişti cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani şi este divizat în 3 categorii. Fundaţia Culturală „Pro Piano România” organizează de câţiva ani acest festival în Bucureşti şi Cluj.

Adrian Top, Luiza Gao, Eduard Chiriac şi Bogdan Trandafir, mezinul grupului, au triumfat la Festivalul „Prietenii Muzicii” de la Iaşi, obţinând fiecare la categoria sa locul I .

Eduard Chiriac a fost distins şi cu premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese romantice, Luiza Gao a fost premiată pentru prezenţa artistică deosebită, iar Adrian Top a primit o distincţie similară şi Marele Premiu al Festivalului.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal