Elevii tecuceni, matematicieni de frunte

Dec 21st, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Tecuciul pare a fi locul unde se nasc talente, pictori, poeţi, sculptori, scriitori şi, de ce nu, matematicieni. Nu este doar o părere, ci mai degrabă o certitudine, în condiţiile în care tecucenii ies învingători în mai toate concursurile naţionale şi chiar internaţionale. Pe data de 15 decembrie a fost „turul de forţă” al matematicienilor, îndrăgostiţii acestei materii şcolare participând la faza naţională a concursului de matematică desfăşurat sub genericul „Lumina Math”. Acest concurs este destinat elevilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a-şi valida cunoştinţele la nivel naţional. Anul acesta s-a organizat cea de a XVI-a ediţie a concursului, iar tecucenii au cucerit podiumurile.

Concursul Naţional „Lumina Math 2012″ a constat într-un test grilă alcătuit din probleme cu grade diferite de dificultate, fiecare având 5 variante de răspuns, din care doar unul era corect. Subiectele au fost grupate pe clase astfel: clasele primare II-IV şi clasele gimnaziale V-VIII.

argint stefan 1024x986  Elevii tecuceni, matematicieni de frunteDirectorul uneia dintre unităţile de învăţământ, ne-a informat: „La faza naţională a concursului de matematică ne putem lăuda cu patru premii importante: trei premii I obtinute de elevii: Argint Stefan, clasa a IIa, Costandache Lavina, clasa a II a si Tudor Dan, clasa a IV a.

Premiul al  II lea au obţinut elevii Andrei Gabor – clasa a III-a A şi Monica Movileanu – clasa a IV-a A şi două premii III adjudecate de elevii Andreia Popa – clasa a IV-a A şi Călin Chiţu – clasa a IV-a A. Îi felicit pe elevi, dar şi pe cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor şi sper ca sărbătorile de iarnă să le aducă numai fericire, aceeaşi fericire pe care au simţit-o în momentul în care au aflat rezultatele micuţilor”.

[adrotate banner=”11″]

Sursa: http://bit.ly/T4L1UZ

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal