“Este OK sa fii diferit!”

apr. 3rd, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

”In a doua zi din saptamana mult asteptata de unii, “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, am programat participarea boboceilor clasei pregatitoare de la Scoala “ST. O. Iosif” Tecuci la sarbatoarea “Ziua Internationala de Constientizare a Autismului”, eveniment ce a avut loc in Parcul Central Tecuci. Aceasta zi, 2 aprilie, a fost stabilita la nivel mondial de Organizatia Natiunilor Unite in decembrie 2007.

Am avut un sentiment de teama in momentul in care am semnat un parteneriat  cu Asociatia “Cercul Prieteniei”. Nelinistea era alimentata in jurul intrebarilor: Ce am putea face?, Cum am putea ajuta copiii?, Cat de mult vor intelege ei autismul? Pe masura ce zilele treceau, ideile au inceput sa apara.

Dupa de ne-am familiarizat cu simbolul autismului, am realizat in ora de Arte vizuale, funditele albastre pe care le-am purtat in ziua evenimentului. Inarmati cu creta colorata si escortati de mult doritul soare, am pornit spre Parcul Central.

Ajunsi in fata Catedralei, am fost intampinati de alti copii si de membrele Asociatiei “Cercul Prieteniei” Tecuci, doamne care ne-au aratat inca o data amabilitatea, compasiunea si implicarea, nu doar profesionala ci si sufleteasca, demonstrand ca sunt realmente interesate de nevoile copiilor.

Ajutati de inimosii elevi din clasa a XI-a A de la Liceul “Spiru Haret” Tecuci si de d-na profesoara Petrica Ramona, boboceii au realizat desene pe asfalt cu tema :”Este OK sa fii diferit!”. Multumesc pe aceasta cale elevilor liceeni si asteptam cu nerabdare o colaborare viitoare. Atat cei mici cat si cei mari au demonstrat ca ii pot ajuta pe cei care sunt “diferiti”, prin implicarea in realizarea desenelor pe asfalt. Bucuria copiilor a fost si mai mare, dupa ce d-na psiholog Gabriela Bot, le-a impartit copiilor baloane inscriptionate cu mesaje de constientizare a autismului, lansate de cei mici.

Alaturi de cei mici, cei mari au putut primi informatii privind autismul, de la specialistii din cadrul asociatiei. La incheierea evenimentului, copiii au fost premiati cu diplome si rasplatiti cu prajituri.

Multi parinti isi apreciaza copilul dupa performantele scolare si nu accepta nici un calificativ de BINE. Incurajati participarea copiilor nu doar la mult vanatele concursuri scoalare ci si la acele actiuni si evenimente in care copiii vor invata despre valori precum respectul, onestitatea si toleranta. Tot mai mult este nevoie si de “alte ingrediente” in cazul in care copiii vor trebui cu adevarat sa se dezvolte, sa straluceasca si sa se implineasca.”

Înv. Munteanu Isabela

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal