Eveniment comemorativ în memoria unicului fiu

apr. 22nd, 2011 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

„Trepte spre Înviere” – debutul Iulietei Groza

În data de 20 aprilie, Biblioteca municipală „Ştefan Petică” din Tecuci a găzduit vernisajul expoziţiei de gravură pe sticlă şi sculptură în ou „Trepte spre Înviere”. Evenimentul a fost de mare impact pentru publicul tecucean iubitor de frumos, numărul participanţilor fiind deosebit de mare, printre cei prezenţi numărându-se primarul Eduard Finkelstain, consilieri municipali, oameni de cultură, cadre didactice, artişti plastici, dar şi foarte mulţi tecuceni însoţiţi de copii. Atracţia expoziţiei a fost constituită de sculptura în ou, o noutate pentru tecuceni, însă nici gravura pe sticlă nu a fost ocolită, aceasta având o puternică tentă religioasă.
În deschiderea evenimentului, Manuela Cepraga, directorul Bibliotecii tecucene, a precizat: „Este pentru prima dată când instituţia noastră găzduieşte o astfel de expoziţie. Lucrările prezentate sunt deosebite, executate într-un mod special şi original, ceea ce le conferă autenticitate. Fiind în preajma sărbătorilor pascale, ne bucurăm că putem admira un alt gen de ouă de Paşte, împodobite în mod autentic, cu modele forale şi religioase sculptate direct în coaja oului. Iulieta Groza este la prima expoziţie de acest gen, însă speram ca în continuare să ne uimească plăcut cu astfel de lucrări”.
Prof. Poliana Lambrinoc a continuat: „Suntem onoraţi să participăm la o expoziţie originală în contextul în care arta merge tot mai mult spre comercial. De această dată regăsim în lucrările de faţă un mod autentic de lucru, atât icoanele cât şi scultura în ou fiind realitate prein frezarea materialului, fără a se folosi alte materiale”.
Primarul tecucean Eduard Finkelstain, prezent la eveniment, a concluzionat: „O cunosc pe Iulieta Groza de foarte mulţi ani şi admir curajul de a se redescoperi de fiecare dată, de a trece prin toate încercările vieţii cu fruntea sus şi mai ales de a-şi cultiva pasiunile. Şi de această dată ni se confirmă faptul că tecucenii au talent, chiar dacă nu fac din acest lucru un spectacol, iar Iulieta este un exemplu concludent. Felicitări şi sărbători fericite!”.
În încheiere, Iulieta Groza a spus: „Expoziţia de faţă are dublă semnificaţie pentru mine: una pur creştină, fiind în Săptămâna Patimilor, dar şi un eveniment comemorativ în memoria unicului meu fiu, Eugen Alexandru, pe care l-am pierdut în anul 2009 şi care astăzi ar fi împlinit 5 anişori. Vă mulţumesc tuturor pentru participare şi sărbători fericite şi liniştite”.

Sursa: Monitorul de Galati

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal