Exemplul începe cu cei mici

aug. 29th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Începând cu ziua de marți a săptămânii trecute, elevii care vin de-a lungul întregului an la Fundația ,,Bunul Samaritean” Nicorești au desfășurat diverse programe recreative și educative, sub atenta supraveghere a voluntarilor veniți din Irlanda special pentru a-și petrece timpul cu ei.

S-au realizat ore de artă plastică (măști, cutii de cadouri etc.) dar și ore în aer liber (fotbal, sărituri cu coarda etc.) (foto 1)

Joi dimineaţă voluntarii au ales un altfel de program pentru copii. Elevii au fost împărțiți în grupe și li s-a explicat unde vor merge și ce vor face.

1 1024x576  Exemplul începe cu cei mici

Așa cum de altfel au procedat și acum doi ani, au mers în parcul din sat (Nicorești), și au vopsit băncile, suporturile de metal de la leagăne și tobogane cât și celelalte jucării pentru copii. Au fost înlocuite piesele furate și au adăugat o masă de picnic, un cos de gunoi și un poduleț care sa faciliteze accesul pentru toți copiii. A fost o activitate în care elevii și-au putut manifesta interesul (foto 2). Au vopsit fiecare câte o porțiune de metal, o petală sau o floare pentru că fiecare a vrut să se simtă util. Dacă ei sunt cei care au vopsit, cu siguranță vor avea mai multă grijă de obiectele pe care le-au îngrijit. Oamenii din sat care au văzut voluntari din altă tara lucrând pentru noi doar pentru a ne ajuta alături de copiii noștri (ai satului) poate vor aprecia mai mult acele jocuri. Ar trebui ca acești voluntari cât și copiii să fie un exemplu demn de urmat pentru comunitate. (foto 3)

O altă activitate desfășurată în parc a fost aceea de a colecta gunoaiele. Pregătiți cu saci, elevii și voluntarii au început să strângă gunoaiele din tot parcul. S-au strâns gunoaie în câțiva saci. Elevii au strâns gunoaiele lăsate aici de diferite persoane, din dorința de a avea un parc mai curat.

Vineri voluntarii au oferit o surpriză pentru toata fundația (inclusiv rezidenții cu dizabilității) și au mers în tabăra din Pădurea Buciumeni. Aici au organizat diverse jocuri si concursuri sportive. A fost organizat apoi un picnic bogat în aer liber. (foto 4 + 5)

Elevii au fost foarte bucuroși de activitățile realizate și așteaptă cu nerăbdare anul viitor pentru că odată cu sosirea următoarei veri vor sosi și voluntarii. A fost o săptămână în care elevii au învățat câte puțin din fiecare (abilități practice, sportive, comunicare etc.) Lucrul cel mai important ce trebuie reținut și pe care ei cu siguranță l-au reținut este acela că trebuie să ai un suflet mare, să-ti ajuți aproapele și că dar din dar se face Rai așa cum spune și în cărți. (foto 6)

Președintele Melinte Claire mulțumește voluntarilor din Irlanda cât și celor din comunitate pentru efortul lor și speram ca în continuare vor fi alături de fundația noastră pentru viitorul copiilor noștri.

Pentru mai multe informații despre fundația noastră vă rugăm să vizitați www.fundatiabunulsamaritean.org

Fundația Bunul Samaritean

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal