Infracţiuni constatate pe linia materialelor pirotehnice

Ian 3rd, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

În luna decembrie 2012, pe linia măsurilor de ordine publică cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi a organizat și executat misiuni pe linia prevenirii şi combaterii comercializării de materiale explozive.

Astfel, în data de 29 decembrie 2012, în jurul orei 14.50, patrula de jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Tecuci, pe timpul executării misiunilor specifice, pe strada 1 decembrie 1918, în zona unei benzinării, a identificat pe M. Ciprian, de 23 de ani, din Tecuci, care deţinea în autoturismul său mai multe materiale explozive.

În urma verificărilor efectuate jandarmii tecuceni au stabilit faptul că persoana în cauză deţinea, fără drept, articole pirotehnice din categoria 2, pe care le cumpărase de la o persoană necunoscută pentru a le folosi în seara de Revelion.

Materialele explozive (1 buc. cutie baterie de artificii cu 16 lovituri, marca „Triplex”; 1 buc. cutie baterie de artificii cu 10 lovituri, marca „AZJA Kometa”; 1 buc. cutie baterie de artificii cu 16 lovituri, marca „Golden Waterfall”; 1 buc. cutie baterie de artificii cu 36 lovituri, marca „Happy Fireworks”; 2 buc. cu câte 6 rachete fiecare, marca „Pathbreaker”) au fost ridicate în vederea continuării verificărilor şi predate lucrătorilor A.E.S.P. Tecuci.

Jandarmii tecuceni i-au întocmit tânărului actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de „…deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept…”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Actele au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci pentru continuarea verificărilor.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal