Infractori, păzea! Tecuciul va fi împânzit de ochi electronici. Vezi unde vor fi amplasate camerele de supraveghere!

Noi 6th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Moda «Big Brother», constând în supravegherea traficului rutier şi pietonal cu camere video, nu mai este demult un moft. În contextul diversificării şi înmulţirii faptelor ce aduc atingere siguranţei cetăţenilor, zeci de oraşe, mai mari sau mai mici, au beneficiat în ultimii ani de montarea unor astfel de sisteme, care au menirea, până la urmă, de a-i intimida pe de o parte pe potenţialii răufăcători, iar pe de altă parte să ofere indicii preţioase forţelor de intervenţie sau de anchetă pentru identificarea autorilor şi probarea faptelor.

Primul oraş din judeţul Galaţi care va beneficia de o astfel de infrastructură este Tecuciul, a cărui municipalitate a organizat recent o licitaţie în urma căreia a atribuit un contract de montare a camerelor video către firma SC Casido SRL. Valoarea investiţiei, 598.000 lei, jumătate din costurile estimate iniţial. Aceasta presupune că, în contul acestor bani, firma câştigătoare va trebui să monteze, conform contractului, camere video care vor monitoriza tot ce mişcă în următoarele zone: punte Tecucel – strada Constituţiei, Gara CFR –  strada Mihail Kogălniceanu, „Bariera CFR” – intersecţia străzilor Mihail Kogalniceanu, g-ral Dragalina, Gheorghe Lazăr, intersecţia străzilor Matei Basarab, Vasile Conta, Vasile Pârvan, g-ral Dragalina, intersecţia străzilor Gheorghe Lazăr, Matei Basarab, 1 Decembrie, intersecţia bd. Victoriei, Matei Basarab, intersecţia străzilor g-ral Dragalina şi 1 Decembrie. Acestora li se vor alătura o serie de unităţi şcolare, precum Grupul Şcolar «Ovid Caledoniu», Grădiniţa nr.17 şi Şcoala Generală nr. 11.

Măsura este apreciată de conducerea Poliţiei, care consideră că astfel de iniţiative, care ar spori gradul de siguranţă publică, ar trebui să fie cât mai frecvente. „Chiar dacă la Tecuci situaţia operativă este mai mică decât în municipiul Galaţi, genurile de infracţiuni care şi acolo se comit în stradă impun astfel de măsuri. Ne referim în primul rând la furturi, tâlhării sau accidente rutiere, unde imaginile care pot fi surprinse pot constitui probe esenţiale”, este de părere cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Sursa: http://bit.ly/Uv3vsl

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal