Măcel la Măstăcani: cai ucişi în mijlocul drumului

aug. 29th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Măcel în mijlocul drumului, în comuna Măstăcani. Doi cai, încă înhămaţi la căruţă, au fost ucişi fără milă, în mijlocul drumului, cu un topor.

Pentru certurile dintre fraţii Ionuţ, de 30 de ani, şi Marin Neagu, de 34 de ani, din comuna gălăţeană Măstăcani, au plătit două animale nevinovate. Două iepe de 4 şi 6 ani au fost ucise în mijlocul drumului de fratele mai mare. Ucigaşul animalelor le-a pus cailor o pătură în cap şi apoi a dat până ce bietele animale au murit în chinuri. Fratele mai mic, Ionuţ, cere răzbunare dar şi 10.000 de lei pentru caii omorâţi. „Eu nu eram lângă cai. Iepele erau înhămate la căruţă, încă. El a tras maşina lângă cai, le-a alergat pe mătuşa mea Iuliana şi alţi oameni cu toporul până ei s-au închis în curtea vecinei Iordana, unde stau cu gazdă. Apoi a pus pătura pe cai şi a dat cu securea până i-a omorât. Nu am putut face nimic, că el era cu securea. Mă tăia şi pe mine. Eu am iepele astea de când mă ştiu. Aici, la ţară, un cal e mai valoros ca un Mercedes. Să plătească în faţa legii”, spunea Ionuţ Neagu, proprietarul animalelor măcelărite fără milă.

Înainte de a măcelări animalele, ucigaşul cailor i-a alergat cu toporul pe o mătuşă şi pe alţi oameni care încercau să împiedice măcelul. „I-am strigat să stea, să lase caii. Nu mi-a venit să cred cum i-a omorât. Fără milă. Încă îmi mai tremură carnea pe mine. Avea ce avea cu fratele lu,i dar cu animalele nevinovate ce a avut?”, se întreba mătuşa celor doi fraţi, Iuliana Neagu, cea care a şi sunat la poliţie. O bătrână care i-a oferit mătuşii adăpost a asistat îngrozită la măcel. „Eu, maică, îs bătrână, dar aşa ceva nu am văzut. Mi-e şi frică să îl mai văd acum. A pus pătura pe caii, acolo la cap, şi dă-i cu securea… Bietele animale, cum s-au zbătut… Doamne, ce neom!”, spunea Iordana Ionescu.

Îngroziţi, oamenii din sat cred că ucigaşul cailor ar merita aceeaşi soartă ca şi animalele pe care le-a ucis. Poliţia Animalelor a început ancheta. „Noi am mai avut un caz la Focşani, unde un bărbat i-a dat foc unui cal şi am fost noi chemaţi acolo, că nu aveau atunci structură ca a noastră. Dar acest caz este cel mai grav din judeţ. Doi fraţi s-au certat şi unul i-a ucis caii celuilalt cu un topor. Sunt plini de răni la cap”, spunea Deomid Lazăr, de la Poliţia Animalelor Galaţi. Nu au reuşit nici ei, nici cei de la IPJ Galaţi să dea de autor. „Autorul identificat este acuzat de rele tratamente aplicate animalelor şi distrugere”, a precizat Bogdan Cojocaru, de la IPJ Galaţi. Sătenii spun că că Marin a stat la închisoare pentru furt de oi şi apoi pentru furt de cai. El riscă să petreacă în puşcărie între 6 luni şi 3 ani şi să plătească o amendă penală între 1.000 şi 10.000 de lei.

Sursa: Monitorul GL

1 raspuns la “Măcel la Măstăcani: cai ucişi în mijlocul drumului”

  1. Gigi spune:

    Am o intrebare retorica…cand dracu ajungem sa nu mai temem de psihopatii astia ? Cand va reusi politia sa faca ordine ? Sau poate politia locala? Sau poate jandarmeria? Ca in rest toti se lamenteaza de faptul ca le-au fost radiate sporurile ,ca nu merita sa-si riste viata, ca nu exista finalitatea in actul de justitie,ca de vina sunt magistratii….etc. S-au dus vremurile când le tremurau fundurile de frica handicapatilor de genul asta atunci când ajungeau pe mana poliției….Am o idee pentru ministerul de resort: sa-i angajeze înapoi pe polițiștii scosi forțat la pensie! S-ar putea sa știe mult mai bine sa intocmeasca un dosar de cercetare,sau sa aibe mai mult sânge in instalatie sa rupă in bătaie mai mulți trogloditi care o fac pe Dumnezeu…. Dacă un betiv nenorocit are dreptul sa omoare 2 animale in plină zi , noi de ce sa nu avem dreptul sa-I rupem mâinile si picioarele cu o bată de baseball? Iar Dvs -presa ,știți câți cai sunt omorati zilnic ilegal si inuman si vânduti la fabricile de preparate? Dar știți cumva ca toți gratargii de mici cumpara magari pt carne? Poate ar trebui sa faceți ceva presa de investigatie…iar pentru polițiștii care impartasesc ideologia ca sunt plătiți doar pentru a constata si nu pentru a preveni si actiona…sa știți ca ar trebui sa va căutati alt job si sa-l faceți cu demnitate!

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal