Oraşul Tecuci intră pe piaţa producătorilor de brânzeturi

Oct 22nd, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Oraşul Tecuci intră pe piaţa producătorilor de brânzeturi, odată cu inaugurarea unei noi fabrici de procesare a laptelui, la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Cu zeci de reţete originale de brânzeturi şi produse lactate bazate fie pe lapte de capră, de vacă sau de oaie, produsele vândute sub marca Artesana® vor fi distribuite la nivel naţional, punând cel de-al doilea oraş ca mărime din judeţul Galaţi, pe harta producătorilor importanţi de brânzeturi artizanale.

Brânzeturile Artesana® conţin doar ingrediente naturale (lapte, fermenţi lactici, cheag şi sare), fiind elaborate într-o fabrică nouă, doar cu echipamente de ultimă generaţie, fapt care asigură îndeplinirea celor mai înalte standarde de calitate şi igienă. Cu o capacitate de procesare a 2000 de litri de lapte pe zi, Artesana® pune accentul pe calitatea produselor şi nu pe cantitate, astfel încât toate brânzeturile au parte de aceeaşi atenţie în întreg procesul de elaborare.

Investiţia în valoare de peste un milion de euro, a beneficiat de un ajutor nerambursabil din fonduri europene prin programul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în valoare de 250.000 de euro. Fabrica are în prezent 10 angajaţi şi este estimat să ofere încă 5 locuri noi de muncă până la sfârşitul acestui an. Un parc auto format din 5 autoutilitare specializate, asigură transportul laptelui de la furnizorii locali şi distribuţia produselor Artesana® în cele mai stricte condiţii de siguranţă alimentară.

La evenimentul de lansare a noii fabrici care a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor bancare şi directori de companii din judeţul Galaţi. Unul din scopurile evenimentului a fost şi anunţarea deschiderii unui magazin propriu Artesana® în oraşul Tecuci, la începutul lunii noiembrie a acestui an.

Pe lângă brânzeturile de producţie proprie, magazinul va pune la dispoziţie muştarul şi dulceţurile de Tecuci, vinuri provenite din Crama Sâmbureşti şi produse de panificaţie tradiţionale.

„Oraşul Tecuci este cunoscut încă de la prima sa atestare documentară în secolul al XII-lea, ca târg pentru cei mai buni artizani din sud-estul Moldovei. Ne dorim să reînviem tradiţia nu doar prin produsele noastre 100% naturale, ci şi prin modul în care ne-am decis să administrăm proiectul nostru, cu cel mai mare respect pentru clienţii şi pentru partenerii noştri. Credem că am dus la bun sfârşit un proiect de care Tecuciul poate fi mândru şi care se apropie de celalte lucruri de valoare pe care oraşul nostru le-a produs de-a lungul timpului” a conchis la inaugurarea fabricii Alina Donici, Managing Partner al companiei Dodali, producătorul brânzeturilor Artesana®.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal