Sărbătorim “Luna Pădurii”

apr. 11th, 2011 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Elevii tecuceni sunt călăuziţi de cadrele didactice către educaţia „eco”, o parte dintre şcoli fiind declarate chiar „şcoli verzi”.  Pe acest aliniament s-a asezat şi şeful Ocolului Silvic Tecuci, Radu Buşcă, pentru ca în spiritul unei educaţii pentru respectul mediului înconjurător şi pentru binele întregii planete, chiar cu o moleculă în plus de oxigen, a sărbătorit “Luna Pădurii” (15 martie – 15 aprilie) prin plantări de arbori, salcâm şi mlădiţă. După terminarea celor peste două hectare de la Tepu, au urmat altele pe malul Siretului, încheind cu un ultim hectar în comuna Barcea.

„Această activitate s-a putut desfăşura cu sprijinul Ocolului Silvic Tecuci, respectiv domnul Buşcă Radu, care ne-a pus la dispoziţie puietul şi ne-a dirijat spre zonele unde este necesară împădurirea. Elevii noştri sunt deosebit de încântaţi că au posibilitatea să desfăşoare astfel de manifestări alături de voluntari adulţi, iar faptul că devin utili le dă satisfacţii deosebite şi îi îndeamnă la a participa la cât mai multe activităţi de acest gen. Prin gestul nostru vrem să sprijinim pe cât posibil locuitorii din împrejurimile Tecuciului, ca aceştia să poată respira un aer mai puţin poluat, dar mai ales să demonstrăm gestul de solidaritate în respectarea mediului ce ne-conjoară”, ne-a declarat  o profesoară de informatică a şcolii “Ovid Caledoniu” ce a insistat să nu-i precizăm numele pentru că n-ar fi corect faţă de efortul tuturor elevilor.
„în ciuda temperaturilor destul scăzute, acest lucru nu i-a împiedicat pe elevii şi voluntarii noştri să participe la plantarea de puieţi. Prin acţiunea de astăzi se dă un semnal că la acest început de primăvară, elevii nu vor să scape niciun prilej de a se dovedi utili şi în acelaşi timp prieteni ai naturii”, a concluzionat şeful Ocolului Silvic Tecuci, Radu Buşcă.
Gestul micuţilor elevi este demn de toată lauda şi poate reprezenta un imbold pentru toţi adulţii de a reflecta după câte o petrecere în aer liber, la iarbă verde, unde rămân în urma lor mormane de gunoi.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal