PEAD, pe ultima sută de metri la Tecuci

nov. 28th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Cei mai mulţi dintre săracii Tecuciului au primit luna aceasta, în cadrul programului de întrajutorare a persoanelor cu resurse financiare reduse, PEAD, un ajutor constând într-o serie de produse alimentare de bază, fiecărei persoane beneficiare revenindu-i 34 kg de produse, constând în 13 kg făină albă, 0,8 kg paste făinoase, 0,5 kg biscuiţi, 6 kg orez, 8 kg ulei de floarea soarelui, 1 kg fasole, 2 cutii mazăre, o cutie bulion, o cutie roşii în bulion şi 3 kg zahăr. Aceste produse au fost împărţite la 3.000 de persoane, din cei peste 4.500 de beneficiari ai acestui gen de ajutor, categoriile eligibile fiind beneficiarii ajutorului minim garantat, şomerii, pensionarii cu pensii ce nu depăşesc 400 de lei, veterani de război şi văduvele veteranilor, şomeri neindemnizaţi şi persoanele cu handicap grav şi accentuat. Acţiunea de împărţire a alimentelor din cadrul PEAD a primit „startul” la începutul acestei luni şi se doreşte ca la finele lunii următoare toate alimentele să fie distribuite.

„Cea mai mare parte a beneficiarilor şi-au ridicat produsele. Cu toate acestea, acţiunea se va întinde şi către sfârşitul lunii decembrie, deoarece atunci vom primi listele suplimentare. Listele suplimentare vor cuprinde beneficiari din aceleaşi categorii eligibile, aceştia urmând a primi alimentele rămase nedistribuite. Tot în acest interval de timp vom distribui şi uleiul, singurul produs pe care nu l-am primit încă şi care, după toate informaţiile, îl vom primi în perioada următoare”, a declarat Mariana Manole, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială Tecuci.

Anul acesta distribuţia alimentelor din cadrul programului PEAD s-a făcut într-un timp mult mai scurt şi fără evenimente neplăcute, iar această situaţie a fost ţinută sub control datorită faptului că beneficiarii au respectat programarea, astfel încât nu s-au mai creat aglomerări, care în trecut au dus la scandaluri în care a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

[adrotate banner=”1″]

Sursa: http://bit.ly/V26mZD

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal