Primele dosare penale la mopedişti şi amenzi mai mari

Mar 11th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

În februarie 2013, poliţiştii gălăţeni de la Rutieră au întocmit primele dosare penale conform noii legi, intrată în vigoare pe 19 ianuarie, mopediştilor care nu aveau permis de conducere. Este vorba de două astfel de dosare penale pentru conducere fără permis.

18 accidente rutiere au avut loc în februarie 2013, accidente în urma cărora şi-au pierdut viaţa două persoane, iar alte 17 au fost rănite, cifrele fiind ceva mai mari decât în februarie 2012. În februarie 2013 a crescut şi numărul şi valoarea amenzilor faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

amenda  Primele dosare penale la mopedişti şi amenzi mai mari

„Au fost date 5.872 sancţiuni contravenţionale în valoare de 760.000 de lei. 1.362 au fost date pentru depăşirea vitezei, iar aici s-au reţinut în vederea confiscării 53 de permise. Alte 915 sancţiuni au fost date pietonilor care traversau prin loc interzis, iar 1.062 şoferilor care au fost prinşi în trafic, la volan, vorbind la telefonul mobil. Alte 638 de sancţiuni au fost date celor care nu au putut prezenta la control actele, în timp ce 350 de sancţiuni s-au dat pentru defecţiuni tehnice descoperite la autoturismele verificate în trafic”, a precizat sinsp. Aurelian Ropotan, de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Neacordarea de prioritate pietonilor este principala cauză care a dus în luna februarie la producerea de accidente rutiere în judeţul Galaţi. Pe locul doi ca şi cauză ce a dus la generarea de accidente rutiere se situează depăşirea  vitezei neregulamentare, în timp ce traversarea de către pietoni prin loc interzis şi fără să se asigure este, drept cauză de producere a accidentelor, pe locul trei”, a mai precizat sinsp. Aurelian Ropotan. În februarie 2013 poliţiştii de la Rutieră au reţinut în vederea confiscării 466 de permise de conducere, dintre care 177 doar pentru neacordarea de prioritate.

http://bit.ly/WDrKvT

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal