Priorităţi pentru localităţile afectate de inundaţii – apa potabilă şi încălzirea modulelor

oct. 2nd, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Dată fiind modificarea calităţii apei potabile de la Izvoarele (comuna Slobozia Conachi), prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a dispus încă de ieri distribuirea a 15.000 de litri de apă minerală pentru populaţia afectată, apă disponibillă în depozitele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din donaţii. În plus, în cursul zilei de astăzi, va fi pusă la dispoziţia Primăriei Slobozia Conachi o instalaţie de potabilizare a apei.

În urma analizelor chimice, specialişti ai Departamentului de Supraveghere în Sănătatea Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Galaţi au concluzionat că apa din fântânile de la Izvoarele prezintă o turbiditate crescută, o concentraţie de amoniu peste limita admisă şi miros uşor neplăcut de hidrogen sulfurat, ceea ce o face improprie consumului uman.

fantana  Priorităţi pentru localităţile afectate de inundaţii – apa potabilă şi încălzirea modulelor

În ceea ce priveşte încălzirea modulelor pentru sinistraţi, prefectul judeţului Galaţi a solicitat tuturor primarilor din comunele afectate să transmită până la sfârşitul zilei de astăzi dacă toate aceste locuinţe temporare au fost racordate la reţeaua de energie electrică şi care este modalitatea de încălzire a lor, cu precizarea măsurilor pe care le au în vedere autorităţile locale pentru soluţionarea acestei probleme.

În luna septembrie, un număr de 207 module au fost distribuite către populaţia afectată de inundaţii, astfel: Costache Negri – 70, Cudalbi – 44, Slobozia Conachi – 31, Cuca – 26, Pechea – 16, Corod – 14, Cuza Vodă – 4, Valea Mărului – 2.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal