Protest al agricultorilor la Matca

feb. 5th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

250 de cultivatori de legume din Matca au protestat în faţa primăriei din localitate faţă de noua grilă de impozitare a veniturilor din agricultură.

„Nu suntem de acord cu noile impozite din agricultură, nu am fost consultaţi când s-au luat aceste decizii, nu am încasat toţi banii pe măsura 141 pentru sprijinirea fermelor de subzistenţă, deşi sunt fonduri europene – este ceva împotriva legii. Nu mai putem să facem agricultură în felul acesta, nu ne mai permitem să plătim motorina”, a declarat Mircea Croitoru, preşedintele Grupului de Producători Legume-Fructe din Matca.

Acesta a precizat că legumicultorii din ţară vor organiza la rândul lor proteste similare şi dacă nu vor fi invitaţi la discuţii sunt hotărâţi să vină la Bucureşti, în luna martie. Reprezentantul legumicultorilor din Matca e hotărât să ajungă până la Bruxelles, pentru a se face auzit.

”Vor mai fi proteste asemănătoare şi în Olt sau Dâmboviţa, iar, dacă nu suntem auziţi, vom organiza după data de 1 martie un marş de protest la Bucureşti. Dacă nu se rezolvă nimic, voi intra în greva foamei şi voi merge la Bruxelles să spun ceea ce se întâmplă cu agricultorii din România”, a mai spus Mircea Croitoru.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal