Sesizare penală pentru un angajator din comuna Matca, care a ameninţat un inspector de muncă

mai 10th, 2011 in sectiunea Ultimele stiri.

Pe 6 mai 2011, agenţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi s-au confruntat cu o situaţie extrem de neplacută. Pentru că a fost depistat ca foloseşte angajati la negru, un angajator din Matca a ameninţat şi înjurat un inspector de muncă.

„Un inspector de muncă din Tecuci care a făcut control la firma respectivă a găsit pe parbrizul maşinii un bilet pe care scria: «Fii atent pe unde mergi». Societatea din Matca avea ca profil de activitate comerţul, iar în urma verificărilor s-a descoperit o persoană fără contract individual de muncă. Nu este prima oară când firma a fost descoperită folosind persoane fără forme legale de angajare”, a declarat şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

 Acesta le-a transmis angajatorilor că nu au de ce să se supere, să vocifereze, să ameninţe sau să blesteme inspectorii de muncă.

 „Trebuie să înţeleagă că inspectorii de muncă sunt funcţionari publici cu statut special, că exercită autoritate de stat şi sunt protejaţi de lege. Vom sesiza organele de cercetare penală ori de câte ori vom fi ameninţaţi, agresaţi ori se vor comite asupra inspectorilor alte fapte prevăzute de legea penală”, a spus Ionel Petrea.

3 raspunsuri la “Sesizare penală pentru un angajator din comuna Matca, care a ameninţat un inspector de muncă”

 1. cornell spune:

  Munca la negru este fenomenul vizat de noul Cod al Muncii. Una dintre noile prevederi stipuleaza ca angajatorii care nu incheie un contract de munca cu cei care lucreaza pentru ei risca si inchisoarea. Munca la negru este sinonima cu sclavia, asta nu inteleg patronii. Bataia de joc a acestora trebuie sa inceteze si sa invete ca profitul se face in timp si nu dispretuind atat autoritatile statului, cat si drepturile unor oameni care, pana la urma, doresc sa castige un ban cinstit.

 2. Kyle Nopeman spune:

  Я Вам очень благодарен за информацию. Мне это очень пригодилось….

  Pe 6 mai 2011, agenţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi s-au confruntat cu o situaţie extrem de neplacută…..

  • cornell spune:

   Descrieti, va rog, situatia neplacuta cu care s-au confruntat inspectorii…
   Parerea mea e ca ar trebui sa vina insotiti de politisti inarmati.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal