Situaţia caselor şi infrastructurii distruse în urma inundațiilor

sept. 18th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Potrivit evaluărilor specialiştilor Inspectoratului de Stat în Construcţii, au fost identificate 227 de locuinţe distruse de inundaţii, din care 15 deja prăbuşite, restul cu risc imediat de prăbuşire, după cum urmează: Cudalbi – 86, Costache Negri – 84, Slobozia Conachi – 13, Pechea – 12, Corod – 9, Cuza Vodă – 6, Corni – 5, Băneasa – 4, Frumuşiţa – 2, câte una la Cuca, Folteşti, Măstăcani, Oancea, Smulţi, Valea Mărului.

Fişele de evaluare au fost completate de specialişti, în prezenţa proprietarilor, apoi au fost avizate de primari.

Concomitent, distrugerile înregistrate la drumurile judeţene, săteşti şi la podeţe au fost evaluate la peste şapte milioane de lei, din care 2,4 milioane reprezintă numai costurile refacerii drumurilor judeţene.

inundatii galati  Situaţia caselor şi infrastructurii distruse în urma inundațiilor

Ţinând cont de aceste evaluări, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă a împuternicit aseară prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, şi preşedintele Consiliului judeţului Galaţi, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, să fundamenteze proiectele de hotărâri care urmează a fi adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013, pentru lucrările de refacere a caselor prăbuşite sau cu risc imediat de prăbuşire, precum şi pentru refacerea infrastructurii din zonele afectate.

Întrucât bună parte din locuinţele afectate de inundaţii sunt din chirpici, există probablitatea ca, în timp, numărul caselor ce se vor prăbuşi să crească. În ceea ce priveşte restul locuinţelor inundate, dar care nu prezintă risc de prăbuşire, acestea vor fi evaluate în perioada următoare, în vederea acordării sprijinului cu materiale de construcţii.

De asemenea, de astăzi au început şi anchetele sociale în localităţile care au fost inundate, pentru a identifica exact numărul persoanelor afectate, şi care urmează a primi ajutoare financiare de urgenţă (1.000 de lei/familie).

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal