Situaţia operativă privind gestionarea fenomenele meteorologice periculoase specifice sezonului rece la nivelul judeţului Galaţi

ian. 7th, 2015 in sectiunea Ultimele stiri.

 

Pentru perioada 06.01.2015 ora 1400 – 06.01.2015 ora 2000, ANM – Centrul Meteorologic Regional Moldova a emis o Atenţionare de fenomene meteorologice periculoase imediate, cu nr. crt. 12, ce vizează fenomenele: intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală, viteze de 55 – 65 km/h, izolat peste 70 km/h, spulberând zăpada depusă.

Din ordinul prefectului judeţului Galaţi, în cadrul I.S.U. Galaţi este activat comandamentul operaţional, compus atât din membrii grupei operative a ISUJ Galaţi cat si cu specialişti din cadrul celorlalte componente a SNMSU (reprezentanţi ai Drumurilor Naţionale, Drumurilor Judeţene/Consiliul Judeţean Galaţi, IPJ Galati).Circulaţia pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţul se desfăşoară în condiţii de iarnă.

La ora 20.44 s-a dispus închiderea circulaţiei pe două tronsoane de drum:

– DJ 242 Vârlezi – Tg. Bujor, acesta fiind deblocat la ora 01.17;

– DJ 253 Cudalbi – Băleni.

La ora 8.00 mai este  blocat datorită sulurilor de zăpadă DJ 253 Cudalbi – Băleni.

Pe DJ 251G Valea Mărului – Vârlezi, la cca. 2km faţă de localitatea Valea Mărului, drumul este blocat datorită derapării unui autotren rutier ce transportă alimente. Pe acest tronson de drum se acţionează cu 2 utilaje ce aparţin drumurilor judeţene iar pentru evitarea eventualelor blocaje, efective ale IPJ Galaţi dirijează circulaţia din zonă indicând rute ocolitoare.

În data de 06.01.2015, ora 18.41, comandamentul operaţional din cadrul ISUJ Galaţi, a fost înştiinţat de către primarul oraşului Târgu Bujor că la Primăria Tg. Bujor sunt un număr de 28 copii, elevi la instituţii de învăţământ din oraş, care cu 2 microbuze se deplasau către domiciliile din loc. Vârlezi şi Crăieşti, din judeţul Galaţi.

S-au luat măsuri preventive pentru cazarea copiilor la Spitalul Municipal Tg. Bujor, unde au fost pregătite condiţiile necesare pentru cazarea şi eventuala hrănire a acestora. În acelaşi timp s-a dispus direcţionarea unui număr de 3 utilaje de la Drumuri Judeţene pentru crearea unor condiţii optime de siguranţă în vederea circulaţiei microbuzelor pe traseul Tg. Bujor – Vârlezi, respectiv pe ruta ocolitoare Viile – Băleni.

La ora 21.25 s-a confirmat de către conducătorul utilajului de deszăpezire că DJ 253 Viile – Băleni este practicabil, astfel microbuzele au plecat pe traseul specificat ajungând la destinaţie în condiţii de siguranţă.

În perioada 06.01.2015 ora 1400 – 07.01.2015 ora 0530 , s-a acţionat cu utilaje pentru deszăpezire pentru deblocarea unor autovehicule blocate în trafic, astfel:

– o ambulanţă a SAJ Galaţi (cu pacient) şi un microbuz (cu 2 persoane), între Vârlezi şi Tg. Bujor;

– un microbuz (o persoană), între Corni şi Valea Mărului;

– 6 autoturisme (12 persoane), între Branişte şi Nicoreşti;

– 2 autoturisme (3 persoane), între Băleni şi Viile, la 2 km de Releu;

– 1 autoturism (2 persoane), între Scânteieşti şi DN 24D, pentru deblocarea acestuia a fost trimisă şenilata ISU şi o auto de teren a STPF, concomitent cu intervenţia unui utilaj de deszăpezire a drumurilor judeţene, acesta din  urmă a deblocat autoturismul;

–  1 autoturism (1 persoană), între Băneasa şi Roşcani;

– 1 autoturism (2 persoane), între Călmăţui şi Iveşti.

La această oră se acţionează pentru deblocarea drumului judeţean menţionat şi  pentru lărgirea drumurilor naţionale/judeţene pe care circulaţia se desfăşoară îngreunat.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal