Tuchel a dat ordin! …de inceperea lucrarilor

iun. 24th, 2011 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Primaria comunei Tepu a fost joi, 23 iunie 2011, gazda mai multor personalitati politice si administrative. Prezenti la conferinta de presa au fost senatorul Laurentiu Chirvasuta, deputatul Victor Dobre, subprefectul Daniel Tudorache, fostul deputat Emil Strunga si, evident primarul Daniel TUCHEL.
Subiectul l-a constituit promovarea unui proiect integrat, finantat prin programul “Renovarea si dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii culturale”.
Sa zici de Tuchel ca-i cel mai tanar primar din Galati, suna a lauda, sa mai zici ca a castigat toate campaniile electorale, la pas, e politica, ce e realitate, e saltul comunei Tepu de la nivelul sfarsitului de secol 19 direct in mileniul trei (parafrazandu-l pe deputatul Dobre), lucru deloc de neglijat cand te preocupa soarta unei comunitati.
“Este un moment important, dupa mai bine de 12 luni comuna Tepu este in masura sa semneze cel mai important proiect nerambursabil cu o valoare de 2.489.631 euro (respectiv 10.658.362 lei). Din cele 2860 comune si 12.956 sate ale Romaniei, in sesiunea de acum doi ani au depus proiecte 2051 si au fost selectate doar 295. Comuna Tepu a castigat pe locul 43 cu  66 puncte. Suntem prima comuna din judetul Galati care este racordata la apa 100%, la canalizare 80%, cu iluminat, salubritate, infrastructura, si vom face si 10 km asfalt” a informat primarul Daniel Tuchel.
Echipa pe care o conduce si care a reusit sa beneficieze de un proiect cu o importanta benefica pentru localnicii comunei Tepu va lucra la extinderea retelei publice de apa in catunul Berheci; va infiinta reteaua publica de apa uzata Tepu- catun Berheci, va imbunatati retelele de drumuri de interes local in comuna; va infiinta Centrul social de zi pentru copiii comunei; va dota Centrul cultural “Tudor Pamfile” al comunei cu instrumente muzicale.
Invitatii, in cuvantarile lor, au subliniat importanta acestui proiect obtinut cu eforturi sustinute, precizand ca Tepu este o comuna atipica din mai toate punctele de vedere, cetatenii ei avand de mult statut si conditii de oraseni, cu parere de rau spunand ca multe cartiere din Tecuci fiind cu mult in urma. Cu precizarea, deloc intamplatoare, ca Tepu este prima comuna din judet care semneaza ordinul de incepere al acestor noi lucrari, primarul, dirigintele de santier SC Loconfort SA Galati,constructorul SC Tancrad Galati si invitatii au ciocnit un pahar de sampanie.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal