Un consilier local şi un ofiţer de poliţie, trimişi în judecată pentru corupţie

Sep 25th, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Octavian Marius Bulgaru, ofiţer de poliţie judiciară (cu gradul profesional de inspector) la Biroul de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci, şi  Viorel Laţi, consilier local la Primăria comunei Munteni, judeţul Galaţi, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă. În rechizitoriu s-a reţinut că în primăvara anului 2012, Octavian Marius Bulgaru, prevalându-se de calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci, Biroul de investigaţii criminale, a pretins de la un denunţător, atât direct cât şi prin intermediul lui Viorel Laţi,  suma de 70.000 lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor persoane din sistemul judiciar (magistraţi şi poliţişti) pe care le poate determina să rezolve în mod favorabil dosarele penale în care denunţătorul era cercetat pentru evaziune fiscală.

Soluțiile favorabile vizau atât ridicarea unor sechestre sau a măsurilor preventive, cât şi dispunerea unor soluţii de netrimitere în judecată sau de achitare. La rândul său, Viorel  Laţi a primit de la denunțător suma de 10.000 lei la data de 13 mai 2012. Din banii pretinşi, Octavian Marius Bulgaru  şi Viorel Laţi au primit de la denunţător, la data de 21 iunie 2012, suma de 50.000 lei, însă au fost prinși în flagrant de procurorii anticorupţie. La data de 22 iunie 2012, procurorii l-au reţinut pe Octavian Marius Bulgaru pentru 24 de ore, însă, în aceeaşi zi, Curtea de Apel București a luat măsura obligării de a nu părăsi ţară faţă de poliţist. Pe 27 iulie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor DNA şi a hotărât arestarea preventivă a lui Octavian Marius Bulgaru pentru 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior. Dosarul va fi judecat de magistrații Curţii de Apel Galaţi, un prim termen de judecată având loc vineri, 21 septembrie. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, cei doi riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: Monitorul GL

1 raspuns la “Un consilier local şi un ofiţer de poliţie, trimişi în judecată pentru corupţie”

  1. cornel spune:

    incercati si voi sa va ilustrati articolele cu fotografii mai personale, respectiv cu fata politistului sau a denuntatorului.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal