Un deltaplan s-a prăbuşit la Scanteiesti

mai 19th, 2011 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Este vorba despre deltaplan cu motor care a căzut, la ora 5.15, în poligonul militar Mălina. Pilotul a murit pe loc. Victima este un traficant de ţigări basarabean. Procurorii gălăţeni cercetează împrejurările în care s-a produs ciudatul accident aviatic şi încearcă să afle identitatea pilotului.

Tragedie în poligonul militar Mălina, afla la circa 20 kilometri de Galaţi. Un aparat de zbor uşor (deltaplan cu motor) s-a prăbuşit, iar pilotul a murit pe loc. Incidentul s-a produs la ora 5.15, iar cel care a alertat autorităţile este un cioban din zonă, care a fost martor la accident. Resturile motodeltaplanului s-au împrăştiat pe o rază de 400–500 de metri.

Mafia ţigărilor

Potrivit anchetatorilor, bărbatul care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic este de naţionalitate moldoveană şi era traficant de ţigări. Atât ciobanul care a fost martor ocular, cât şi poliţiştii au confirmat faptul că în zonă au fost găsite mai multe pachete cu ţigări.

„Au fost găsite pachete cu ţigări în zona accidentului. Am examinat locul accidentului şi investigăm cauzele principale. Vom stabili care este scopul prezenţei în zonă a motodeltaplanului. Autoritatea Aeronautică va stabili cauzele exacte. În momentul de faţă nu putem oferi prea multe detalii în ceea ce priveşte ancheta”, spune procurorul Gabriel Petrache, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Echipe ale IPJ, Poliţiei de Frontieră, ISU şi SMURD s-au deplasat imediat la locul accidentului. Din păcate, pentru bărbatul din Moldova nu s-a mai putut face nimic.

„Victima era decedată la sosirea echipajelor SMURD. Aparatul de zbor era complet zdrobit. Nu a luat foc. Acum se desfăşoară ancheta şi vor fi stabilite cauzele”, spune şi Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi

Un alt indiciu pentru anchetatori în ceea ce priveşte traficul de ţigări l-a reprezentat structura metalică improvizată de pe scheletul aeronavei. Aparatul prezenta un mecanism de largare (în limbajul aeronautic) cu ajutorul căruia erau paraşutate ţigările fără să aterizeze.

Pilotul a sărit din zbor

Cadavrul moldoveanului a fost găsit zdrobit de pământ la aproximativ 300 de metri de locul prăbuşirii aeronavei. În urma impactului cu solul, acesta a făcut o gaură în pământ de aproximativ 15 centimetri de forma corpului.

Fragmentele aeronavei au fost ridicate de anchetatori pentru analize, iar cadavrul a fost transportat la morgă pentru efectuarea autopsiei.

1 raspuns la “Un deltaplan s-a prăbuşit la Scanteiesti”

  1. zw spune:

    daca au scumpit dobitocii tigarile, se intampla acum pierderi de vieti omenesti si mai multe. dupa ca ca e romanul sarac, i-au mai luat de la gura si tigarile, macar de lasau astea ieftine, sa isi mai „inece” omul amarul din lipsa de altceva, mai fuma cate o tigara… asa innebuneste mai rau

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal