[VIDEO] Inundaţiile au făcut victime în judeţul Galaţi

Sep 12th, 2013 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

UPDATE 17:08 – Fetiţa în vârstă de 8 ani dată dispărută în urma viiturii de la Cudalbi a fost găsită decedată în această după-amiază. În aceste condiţii, din nefericire, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în judeţul Galaţi se ridică la nouă.

———-

UPDATE 14:27 – Ultimul bilanţ al inundaţiilor produse în noaptea de miercuri spre joi în judeţul Galaţi arată că opt persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, iar o alta este dată dispărută.

Potrivit Instituţiei Prefectului Galaţi, încă o femeie din Cudalbi a decedat, în această dimineaţă.  Vă reamintim că alţi doi bărbaţi, cu vârste de 62, respectiv, 85 de ani, din Cuca, care au murit înecaţi, iar o femeie de 74 de ani, tot din Cuca, murise cel mai probabil în urma unui infarct. O fetiţă de opt din Cudalbi, a fost luată de viitură, iar sursele oficiale o dau decedată.
S-a confirmat decesul prin înecare al unui bărbat din comuna Costache Negri, împreună cu un alt deces al unei persoane din aceeaşi comună, survenit în urma unui infarct, ne-a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

———-

O rupere de nori din această noapte a adus cantităţi foarte mari de precipitaţii (110 l/mp la Griviţa, 96 l/mp la Vlădeşti etc) şi scurgeri importante de apă pe versanţi, fapt ce a dus la creşterea rapidă şi semnificativă a debitelor pâraielor Suhu şi Geru.

Din nefericire, viiturile au făcut patru victime. La Cuca, doi bărbaţi, cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecaţi, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiţă de opt ani a fost luată de viitură. O persoană este dată dispărută, la Griviţa. Au fost evacuate 339 de persoane şi au fost salvate 45 de persoane şi 122 de animale.  Au fost inundate peste 700 de case şi peste  500 de curţi şi grădini.

Pe DN26, circulaţia este parţial blocată din cauza aluviunilor, pe aproximativ şase kilometri, între Vlădeşti şi Oancea. Pe DJ242, se înregistrează aceeaşi situaţie, pe circa şase kilometri, între Chiraftei şi Viile. Traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad a fost blocat temporar, între Măstăcani şi Fârţăneşti, din cauza aluviunilor.

În operaţiunile de salvare din această noapte au fost angrenaţi 83 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 26 de jandarmi, 153 de persoane din cadrul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, precum şi 90 de militari din Garnizoana Galaţi.

Situaţia desfăşurată, potrivit raportărilor de la ora 05.00, este următoarea:

– municipiul Tecuci:

inundate 2 case şi 10 curţi şi grădini;

– Corni:

curţi inundate

Costache Negri:

100 case inundate

24 persoane salvate

100 persoane evacuate

2 animale salvate

Cuca:

8 case inundate

3 persoane decedate

14 persoane salvate

87 persoane evacuate

1 casă distrusă

15 curţi şi grădini inundate

2 instituţii publice inundate

2 poduri distruse

10 km drum sătesc afectat

10 ha teren arabil  şi 10 ha păşune inundate

Cudalbi:

1 persoane decedată

7 persoane salvate

20 persoane evacuate

500 case inundate

500 curţi şi gradini inundate

Folteşti:

curţi inundate

Măstăcani:

3 case inundate

Rediu:

curţi inundate

Pechea:

30 persoane evacuate

2 case inundate

Griviţa:

1 personă dispărută

120 animale salvate

2 persoane evacuate

– Măcişeni:

100 case inundate

100 persoane evacuate

Valea Mărului:

curţi inundate

De la instituirea atenţionărilor de fenomene meteorologice periculoase, a fost activat centrul operaţional ISU, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni în această dimineaţă.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal