Activitatea de bilanţ a Jandarmeriei Galaţi pe anul 2017

ian. 26th, 2018 in sectiunea National.

Ultima etapă a misiunilor încredinţate Jandarmeriei Galaţi s-a desfăşurat astăzi, 26 ianuarie, în Sala Auditorium a Grădinii Botanice Galaţi când inspectoratul a fost evaluat pe anul 2017. Pentru fiecare dintre jandarmii prezenţi cât şi pentru cei aflaţi în misiune, momentul bilanţului reprezintă o recunoaştere a muncii depuse pe durata unui întreg an.   

 În prezența domnului Colonel Daniel Badea, directorul Direcției Management Operațional a Jandarmeriei Române, a domnului prefect, Dorin Otrocol, a președintelui Consiliului Județean Galați, domnul Costel Fotea, a primarului municipiului Galați, domnul Ionuț Pucheanu și a șefilor structurilor M.A.I și M.Ap.N, cu care instituția noastră colaborează, Jandarmeria Galați și-a prezentat, într-un cadru festiv, Bilanțul activităților pe anul 2017.

Domnul inspector șef, colonel Vasilică Dănuț a ținut să precizeze că: „În anul 2017, Jandarmeria Galați a reușit să-și mențină statutul de forță de ordine publică operațională, robustă și dotată cu capacități de reacție rapidă, capabilă să execute și să îndeplinească toate misiunile încredințate. Nu puține au fost situațiile când societatea ne-a privit cu dublă măsură. Fiind elementul de contact dintre autoritatea statului și popor, Jandarmeria a fost deseori apreciată pentru modul de gestionare a misiunilor desfășurate în spațiul public dar, au existat și situații când repulsia cetățenilor  s-a îndreptat către forțele de ordine într-o refulare a tuturor problemelor societății. Rolul nostru, al jandarmilor gălățeni, a fost să încercăm pe cât posibil o adaptare, din mers, la evoluția societății românești, astfel încât să reușim să îmbunătățim actul de comandă și execuție și să implementăm un stil eficient în relația cetățean – jandarmerie.”

La rândul său, domnul prefect, Dorin Otrocol a precizat: „Prezenţa jandarmilor gălăţeni în viaţa comunităţii, atât prin participarea la misiuni de ordine publică sau de salvare a persoanelor şi bunurilor, ori de limitare a afectelor produse de calamităţi naturale sau prin organizarea unor acţiuni şi evenimente cu caracter umanitar şi social, nu a făcut decât să crească prestigiul instituţiei în ochii cetăţeanului şi să menţină trendul ascendent al încrederii acordate Jandarmeriei. Profesionalismul, imparţialitatea şi latura sensibilă arătată de către jandarmii gălăţeni în relaţia directă cu societatea civilă, au fost principalul motor al unei imagini instituţionale pozitive şi de efect, aspecte care nu au făcut decât să contureze imaginea unei instituţii model în cadrul componentelor sistemului de ordine şi siguranţă publică din judeţul Galaţi.”

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

J A N D A R M E R I A        R O M Â N Ă

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal